dilluns, 16 de maig del 2011

Exercicis Calders, per Roger Vera

3. Cita i caracteritza tots els personatges que apareguin en cada narració.

“Invasió subtil”:

L’home: És el protagonista i el narrador de la historia. No sabem el nom, només sabem que és català. Creu que te molta intuïció per saber qui és i qui no és estranger. Degut a aquesta característica és un home molt desconfiat, incrèdul i estranyat de cara al que vingui de l’estranger, n’és un clar exemple el seu comportament de desconfiança cap al japonès

Japonès: No es sap si és japonés. Tot i això el coneixem una mica més que als altres personatges. Sap parlar molt bé el català i coneix la tradició gastronómica de Catalunya.
A més , ens dona una petita descripció física: galtes rosades, cabell ros, no te els ulls oblics, certa pulcritud.

Dona: Es aquella que li diu a l’home que potser s’ha equivocat i no era japonés. Es aquella que intenta desemmascarar els enganys de l’home.
Dóna  molt de dinamisme a la narració, ens fa veure altres punts de vista.

“El testament de la hiena”:

La hiena: És el protagonista de la historia. És un assasí que es contractat amb l’objectiu de matar al funcionari. Aquest és molt débil psicològicament, insegur i piadós, ja que dubtar si matar o no al funcionari

Funcionari: És l’objectiu de la hiena, aquest és més fort psicològicament, te una gran seguretat en sí mateix i aconsegueix engañar al assasí amb una gran astucia, deixant-lo inconscient(d’un cop sec) i així, aconseguir que el detinguin.

El metge de la presó: És el metge encarregat de vetllar per la seguretat de la hiena degut al fort cop que ha rebut del funcionari, opina sobre el seu estat i creu que encara ha tingut sort de quedar bé.

L’advocat d’ofici: És l’advocat que adjudiquen a la hiena degut a que s’enfronta a  un judici i en necessitarà un. Aquest te una actitut pesimista envers la situación de la hiena ja que li diu que será imposible guanyar el judici i que haurà de pasar uns quants anys a la presó.

La “mangosta” i “l’escorpí”: Són els companys del protagonista, els quals destaquen en la voluntat de treure-li el mot de “hiena”, després de que aquest hagués comentat quins van ser els orígens del seu mot.





Fet per: Roger Vera Daza

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada